Serinlemek için kola içenler dikkat! Susuzluğunu gidermek için hızla tüketti: 18 saat sonra hayatını kaybetti

Serinlemek için kola içenler dikkat! Susuzluğunu gidermek için hızla tüketti: 18 saat sonra hayatını kaybetti
Sıcak havalarda serinlemek için kola içenler dikkat! İçinizi serinletirken canınızdan olmayın. Susuzluğunu gidermek için hızla tüketen adam 18 saat sonra hayatını kaybetti...

Çin'de sıcak havanın etkisiyle susuzluğunu gidermek için 10 dakika içinde 1.5 litre kola içen 22 yaşındaki genç bir adam hayatını kaybetti. Olayın ardından yapılan tıbbi incelemeler ve uzman görüşleri, ölümün kola tüketimiyle doğrudan bağlantılı olup olmadığı konusunda tartışmalara neden oldu. 

6 SAAT SONRA ŞİDDETLİ KARIN AĞRISI BAŞLADI 

Hepatoloji ve Gastroenterolojide Klinik ve Araştırma adlı tıp dergisinde yayımlanan rapora göre, genç adam, kolayı içtikten yaklaşık 6 saat sonra şiddetli karın ağrısı ve şişkinlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu. İlk muayenelerde hızlı kalp atışı, düşük tansiyon ve nefes almada zorluk yaşadığı tespit edilen hasta, derhal röntgen çekimine alındı. 

18 SAAT SONRA HAYATINI KAYBETTİ 

Röntgen sonuçlarında, kolayı hızla tüketmesi sonucu bağırsaklarında gaz birikmesi olduğu ve bu gazın karaciğerin ana kan damarlarından biri olan portal damara sızarak ciddi hasara yol açtığı görüldü. Bu durum, organlara oksijen gitmesini engelleyerek akut karaciğer yetmezliği (hepatik iskemi) geliştirmesine neden oldu. Sağlık personeli, sindirim sistemindeki gazı boşaltmak ve karaciğer ile diğer organlardaki hasarı kontrol altına almak için ilaç tedavisi uyguladı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen genç adamın durumu kötüleşti ve tedaviye başlandıktan 18 saat sonra hayatını kaybetti. 

KOLA TÜKETİMİ ÖLÜME NEDEN OLUR MU? 

University College London'dan biyokimyacı Nathan Davies, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, genç adamın ölümünün sadece aşırı kola tüketimi nedeniyle gerçekleşmesinin pek olası olmadığını belirtti. Davies, eş zamanlı bir enfeksiyonun durumu daha da kötüleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. 

Çinli tıbbi ekip ise, ölümün hızlı kola tüketimi sonucu oluşan gaz birikmesi ve bunun neden olduğu karaciğer yetmezliğinden kaynaklandığını savunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.