Sıcak çarpmasına dikkat! Sıcak çarpmasıyla 2 kişi hayatını kaybetti!

Sıcak çarpmasına dikkat! Sıcak çarpmasıyla 2 kişi hayatını kaybetti!
Aşırı sıcaklar, tüm dünyada olumsuz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sıcak çarpmasıyla 2 kişi hayatını kaybetti...

Kıbrıs, tüm şiddetiyle devam eden orman yangınları ve aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle zorlu günler yaşıyor. 40 dereceyi aşan sıcaklıklar ve yangınların etkisiyle, 84 ve 91 yaşındaki iki kadın sıcak çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kıbrıs Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü, hastaneye kaldırılan yaşlı kadınların, sıcak çarpmasının ardından kalp krizi ve ani kalp durması nedeniyle öldüğünü doğruladı. 

HASTANELER DOLUP TAŞIYOR 

Son günlerde hastaneler, sıcaktan bitkin düşen hastalarla dolup taşıyor. Yetkililer, aşırı sıcakların özellikle yaşlı nüfusu olumsuz etkilediğini belirtiyor.  

YANGINLARLA MÜCADELEDE ULUSLARARASI DESTEK 

Kıbrıs'ta sıcaklıklar 45 dereceye kadar yükselirken, itfaiye ekipleri orman yangınlarını kontrol altına almak için büyük bir mücadele veriyor. Şiddetli rüzgarlar, yangın söndürme çalışmalarını daha da zorlaştırıyor. Yunanistan ve Ürdün'den gelen destek ekipleri, Kıbrıslı itfaiyecilere yardım etmek için harekete geçti. Başkent Lefkoşa'nın 3,2 kilometrekarelik orman alanı da dahil olmak üzere birçok bölge yangınlardan etkilendi. 

TEHLİKE ALTINDAKİ KÖYLER VE TAHLİYELER 

Alevler, dağlık bölgelerdeki ormanlık alanları yakarak, yerleşim yerlerine yaklaşmış durumda. Bir köy, tamamen yanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Kıbrıs'ın güneybatı kıyısındaki Baf'tan yaklaşık 96 kilometre uzaklıkta bulunan bölgedeki yaklaşık 50 kişi evlerinden tahliye edilmek zorunda kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.