Şiddetli yağışlar sele neden oldu! Salgın hastalık vakaları görülmeye başladı

Şiddetli yağışlar sele neden oldu! Salgın hastalık vakaları görülmeye başladı
Nisan ayının ortasından bu yana devam eden şiddetli yağışlar Kenya’da felakete neden oldu. Selin ardından salgın hastalık vakaları görülmeye başladı...

Kenya'da nisan ortasından bu yana devam eden şiddetli yağışlar, ülke genelinde büyük bir felakete sebep oldu. Hükümet Sözcüsü Isaac Mwaura, sellerin neden olduğu felaketin sonuçlarını açıkladı. 

BİNLERCE KİŞİ ETKİLENDİ 

Kenya'da şiddetli yağışlar 277 can aldı; salgın hastalıklar başladı

Mwaura, şiddetli yağışların 277 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu duyurdu. Ayrıca, olumsuz hava koşullarının yaklaşık 411 bin kişiyi etkilediğini ve 56 bin ailenin de evini terk etmek zorunda kaldığını belirtti. 

53 KOLERA VAKASI TESPİT EDİLDİ 

Ülke genelinde 62 sağlık merkezinin hasar gördüğünü ifade eden Mwaura, salgın hastalıkların başladığını ve 53 kolera vakası tespit ettiklerini bildirdi. 

Kenya'da seller nedeniyle 9 bin dönüm tarım arazisi zarar görürken, 4 bin çiftlik hayvanı da telef oldu. Hükümet, sellerden etkilenenler için 167 kamp kurdu. 

Doğu Afrika ülkelerinden Kenya dahil Tanzanya, Somali, Burundi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkeler, şiddetli yağışların yol açtığı sellerden olumsuz etkilendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.