Sivrisineklere dikkat! O virüs yüzünden bir haftada 5 kişi öldü: Sivrisineklerden bulaşıyor

Sivrisineklere dikkat! O virüs yüzünden bir haftada 5 kişi öldü: Sivrisineklerden bulaşıyor
Uzmanlardan sivrisineklerden korunma uyarısı geldi! Virüs taşıyorlar, o virüs yüzünden bir haftada 5 kişi hayatını kaybetti...

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), Batı Nil Virüsü nedeniyle ülke genelinde son bir haftada 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 2024 yılı itibarıyla virüsün Yunanistan’da toplam 6 ölüm vakasına yol açtığı belirtildi. 

SON BİR HAFTADA ARTIŞ GÖSTERDİ 

EODY'nin açıklamasına göre, yıl başından bu yana Batı Nil Virüsü nedeniyle meydana gelen ölümlerden 5'i yalnızca son bir hafta içinde gerçekleşti.  

VİRÜSÜN GÖRÜLDÜĞÜ BÖLGELER 

Batı Nil Virüsü, özellikle Kardiça, Larissa, Trikala, İmathia, Selanik ve Pela bölgelerinde tespit edildi. Bu bölgelerdeki yerleşim yerlerinde sağlık yetkilileri tarafından önlemler artırılmış durumda. 

Yunanistan'da Batı Nil Virüsü nedeniyle bir haftada 5 kişi öldü

SİVRİSİNEKLERE KARŞI KORUNMA ÖNERİLERİ 

Uzmanlar, sivrisineklere karşı kişisel korunmanın önemine dikkat çekti. Batı Nil Virüsü, sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bir hastalık olduğu için, sivrisinek ısırıklarından korunmak amacıyla uzun kollu giysiler giyilmesi, sivrisinek kovucularının kullanılması ve açık alanlarda dikkatli olunması tavsiye ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.