Soykırıma tam destek: ABD, İsrail'e hızlı silah sevkiyatını onayladı

Soykırıma tam destek: ABD, İsrail'e hızlı silah sevkiyatını onayladı
Gazze’de tam anlamıyla soykırım uygulayan İsrail’e ABD, hem siyasi hem de askeri desteğini sürdürüyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları tam gaz sürerken ABD Temsilciler Meclisi, İsrail'e silah sevkiyatının hızlıca devam etmesini öngören ve ABD Başkanı Biden'ın süreci askıya almasını önleyen tasarıyı onayladı.

ABD’nin Gazze için barış ve ateşkes adına yaptığı çağrılar kendisiyle çelişiyor. Gazze’de soykırımı aralıksız sürdüren İşgalci İsrail’e her fırsatta silah ve mühimmat yardımı yapan ABD'de Temsilciler Meclisi, yine milyarlarca dolarlık silah sevkiyatını onayladı.

KARAR'ın haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi, Kongre tarafından onaylanan İsrail'e silah tedarikinin hızlıca gerçekleşmesi ve sevkiyatın, Biden tarafından durdurulması, geri alınması veya iptal edilmesini önleyen tasarıyı 224 "evet" ve 187 "hayır" oyuyla kabul etti.

Israil

15 GÜN İÇERİSİNDE SEVK EDİLECEK

Söz konusu tasarı, alıkonulan silahlar İsrail'e gönderilene kadar Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyinin ödeneklerini keserken bugüne kadar alıkonulan tüm silah sevkiyatlarının da 15 gün içerisinde İsrail'e ulaştırılmasını hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.