Susan Sarandon'dan ''Özgür Filistin'' desteği: Hepimiz özgür olana dek kimse özgür değil!

Susan Sarandon'dan ''Özgür Filistin'' desteği: Hepimiz özgür olana dek kimse özgür değil!
Amerikalı oyuncu Susan Sarandon, İsrail'in Filistin'e karşı olan saldırılarına sessiz kalmadı ve Filistin'in adalet mücadelesine destek veren konuşmasıyla kamuoyunda büyük ilgi gördü. Oscar'lı oyuncu,''hepimiz özgür olana dek kimse özgür değildir'' vurgusunu yaptı.

Oscar'lı Amerikalı oyuncu ve aktivist Susan Sarandon, Manhattan'da düzenlenen etkinlikte Filistin'in adalet mücadelesiyle ilgili büyük yankı uyandıran bir konuşma yaptı. Sarandon'un yaptığı etkileyici konuşma sosyal medyada gündem oldu.

Susan Sarandon, konuşmasına dikkat çeken bir giriş yaparak "Hepiniz hoş geldiniz. Napolyon demiş ki, savaş hükümetin size düşmanınızın kim olduğunu söylemesidir. Devrim ise düşmanı devletin ya da bir başkasının söylemesine gerek kalmadan halkın bizzat kendisinin bulduğu zaman gerçekleşen şeye denir. Biz düşmanımızın kim olduğunu biliyoruz" dedi.

''DÜŞMANIMIZ HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMAKTIR''

Oscar'lı oyuncu, toplumun karşılaştığı düşmanları tek tek sıraladı. "Düşmanımız nefrettir, düşmanımız ırkçılıktır, düşmanımız sömürgeciliktir, düşmanımız açgözlülüktür ve düşmanımız haksızlığa sessiz kalmaktır."

Gffv

''BİZ SİZİN AİLENİZİZ YALNIZ DEĞİLSİNİZ''

Ünlü aktivist, topluluğa seslenerek, "Uygunsuz gerçekleri söylemek size geçim kaynağınızı kaybettirebilir, arkadaşlarınızı kaybettirebilir, ailenizi kaybettirebilir, ama şimdi bu şemsiye ve insan denizine bakmanızı istiyorum, çünkü biz sizin aileniziz. Yalnız değilsiniz" diye ekledi. Manhattan'da yüzlerce, Amerika Birleşik Devletleri'nde yüz binlerce, dünya çapında milyonlarca insanın Filistin için, adalet için, ateşkes için ayakta olduğunu belirten Sarandon, "Direnmeye devam edecek, örgütlenmeye devam edecek, konuşmaya devam edecek, seslerini yükseltecek milyonlarca insan var ve birbirimizi kucaklamalı, birbirimize teşekkür etmeli ve diğer insanları cesur olmaya ve eninde sonunda tarihin doğru tarafında olduğu kanıtlanacak olan şey için tavır koymaya teşvik etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Yeni Proje Jnb

 ''YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN!"

Oyuncu Sarandon, sözlerini ''Hepimiz özgür olana kadar kimse özgür değildir. YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN!" sözleriyle tamamladı. Sarandon, sosyal medyada gündem olan bu konuşmasıyla dünya çapında büyük destek ve ilgi topladı.

SUSAN SARANDON KİMDİR?

Susan Sarandon, 4 Ekim 1946 doğumlu Amerikalı bir oyuncu ve aktivisttir. Sarandon, beş kez Oscar adayı olmuş ve 1995 yılında "Dead Man Walking" filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazanmıştır. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, Sarandon sosyal ve politik aktivizmde de önemli bir figürdür. Çeşitli sosyal haklar ve adalet arayışı konularında aktif rol almakta ve dünya çapında birçok insani yardım ve adalet hareketine destek vermektedir. Sarandon, aynı zamanda özellikle kadın hakları, çevre koruma ve mültecilerin korunması gibi konularda da sesini yükselten bir aktivist olarak tanınır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.