Tanzanya Cumhurbaşkanı'ndan Viyana Sözleşmesi çağrısı: İç işlerine karışmayın!

Tanzanya Cumhurbaşkanı'ndan Viyana Sözleşmesi çağrısı: İç işlerine karışmayın!
Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, ABD, AB, İngiltere ve Kanada diplomatlarını Viyana Sözleşmesi'ne uygun davranmaya çağırarak, ülkesinin iç işlerine müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, ABD, AB, İngiltere ve Kanada'nın diplomatlarını, ülkesinin iç işlerine müdahale etmemeye ve Viyana Sözleşmesi'ne uygun hareket etmeye çağırdı. Hassan, Tanzanya'nın kendi anayasası çerçevesinde yönetildiğini vurguladı.

VİYANA SÖZLEŞMESİ'NE SAYGI ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Hassan, Kibao'nun öldürülmesinin ardından bazı yabancı diplomatların hükümeti bazı adımlar atmaya çağırmalarını eleştirdi. Bu diplomatların, 18 Nisan 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine uygun davranmaları gerektiğini belirtti.

HASSAN, ULUSLARARASI İLGİYE ŞAŞIRDI

Hassan, Kibao'nun ölümüne gösterilen uluslararası ilgiye şaşırdığını ifade etti. Tanzanya'da diğer trajik ölümler genellikle yeterince ilgi görmemekte ve diplomatların Kibao'nun ölümünü bu kadar kınamasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

DİPLOMATLARIN BİREYSEL HAREKET ETTİĞİ İDDİASI

Cumhurbaşkanı Hassan, diplomatların hükümetleri adına değil, bireysel olarak hareket etmiş olabileceğini belirterek, bu açıklamaların ilgili devlet başkanlarıyla görüşüleceğini açıkladı.

"TANZANYA’NIN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE EDİLMEMELİ"

Hassan, Tanzanya'nın büyükelçilere diğer ülkelerdeki olaylarla ilgili kamuoyuna açıklama yapma talimatı vermediğini ve ülkenin anayasası, yasaları ve gelenekleri doğrultusunda yönetildiğini ifade etti.

KİBAO’NUN ÖLÜMÜ VE SORUŞTURMA BAŞLATILAMSI

69 yaşındaki muhalefet üyesi Mohamed Ali Kibao, Darüsselam’dan memleketi Tanga’ya seyahat ederken kaçırılmış ve ölü olarak bulunmuştu. Kibao’nun otopsisinde ciddi şekilde dövüldüğü ve yüzüne asit döküldüğü tespit edildi. Tanzanya hükümeti, Kibao'nun ölümüyle ilgili ciddi bir soruşturma yürütüyor.

ULUSLARARASI TEPKİLER

ABD, AB, İngiltere ve Kanada'nın diplomatları, Kibao'nun kaçırılması ve öldürülmesinin ardından Tanzanya hükümetini bazı adımlar atmaya çağıran açıklamalar yapmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.