Tanzanya'da muhalefet lideri Mbowe gözaltına alındı

Tanzanya'da muhalefet lideri Mbowe gözaltına alındı
Tanzanya'da Demokrasi ve Kalkınma Partisi lideri Mbowe, izinsiz gösteri nedeniyle gözaltına alındı. Ülkede muhalif liderlerin kaçırılması ve öldürülmesi protesto edildi.

Tanzanya'da ana muhalefetteki Demokrasi ve Kalkınma Partisinin (Chadema) lideri Freeman Mbowe, Darüsselam kentinde izinsiz gösteri düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Chadema, Darüsselam'da protesto düzenledi. İzinsiz gösteriye müdahale eden polis, aralarında Chadema'nın lideri Mbowe ve Başkan Yardımcısı Tundu Lissu'nun da bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı.

KANUN VE DÜZENİ TEHLİKEYE ATACAK EYLEMLER

Chadema, ülkedeki muhalif liderlerin öldürülmesi ve kaçırılması iddialarını protesto etmek için gösteriler düzenleyeceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ise kanun ve düzeni tehlikeye atacak hiçbir eyleme müsamaha göstermeyeceğini belirtmişti.

Ülkedeki muhalifler, Cumhurbaşkanı Hassan'ı, Ekim 2025’te düzenlenmesi planlanan genel seçimler öncesinde rakiplerini sindirmeye çalışmakla suçluyor.

MUHALİF LİDER KİBAO'NUN ÖLDÜRÜLMESİ

Ülkede ana muhalefetteki Chadema'nın üst düzey üyesi 69 yaşındaki Mohamed Ali Kibao, Darüsselam'dan memleketi Tanga kentine seyahat ederken şüpheli güvenlik görevlileri tarafından zorla otobüsten indirilerek kaçırılmıştı. Darüsselam'ın sahil bölgesi Ununio'da 9 Eylül'de ölü bulunan Kibao'nun otopsisinde, ciddi şekilde dövüldüğü ve yüzüne asit döküldüğü belirlenmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.