Tayland’da otobüs yandı: 16 çocuk ve 3 öğretmen hayatını kaybetti

Tayland’da otobüs yandı: 16 çocuk ve 3 öğretmen hayatını kaybetti
Tayland'da 38 öğrenci ve 6 öğretmeni taşıyan otobüs henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Yangının tüm otobüsü sarması sonucu 22'si çocuk 3'ü öğretmen 25 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tayland'ın Pathum Thani eyaletinde sabah saatlerinde okul gezisi için Uthai Thani bölgesinden hareket eden ve 44 yolcuyu taşıyan otobüsün yolda alev aldığını bildirildi.

İçişleri Bakanı Anutin Charnvirakul da olay yerindeki incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otobüsün alevler içinde kaldığı görüldü.

Olay yerinde bulunan arama kurtarma görevlisinin değerlendirmesine göre yangın, otobüsün lastiklerinden birinin patlaması sonrası aracın bariyerlere sürtmesiyle başladı.

Tayland Başbakanı Paetongtarn Şinavatra, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, bir anne olarak olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ OLAY YERİNDE BULUNAMADI

Bangkok Post gazetesinin haberine göre, polis yetkilisi Sillakhom Iemwon, yaptığı açıklamada, otobüsün alev alması sonucu 22'si öğrenci 3'ü öğretmen toplam 25 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sillakhom, 19 yaralanın derhal yakındaki hastaneye götürüldüğünü aktardı.

Otobüsün ilkokul ve ortaokul öğrencilerini taşıdığını aktaran Sillakhom, telefonu kapalı olan otobüs şoförünün olay yerinde bulunamadığını ve arandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.