Tayvan'ı Krathon Tayfunu vurdu: 2 ölü, 102 yaralı

Tayvan'ı Krathon Tayfunu vurdu: 2 ölü, 102 yaralı
Tayvan'da etkili olan Krathon Tayfunu nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, 102 kişi yaralandı. Tayfun güney, doğu ve batı kıyılarını vurmaya devam ediyor.

Tayvan kıyılarına yaklaşan Krathon Tayfunu, adanın güney, doğu ve batı kıyılarını etkisi altına aldı. Şiddetli fırtına ve seller sonucunda şu ana dek 2 kişi hayatını kaybederken, 102 kişi yaralandı. Tayfunun getirdiği tehlikeler nedeniyle iki kişi de kayboldu.

KAYIP 2 KİŞİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Tayvan haber ajansı CNA’nın aktardığına göre, Merkezi Acil Durum Operasyon Merkezi (CEOC), tayfun sırasında iki kişinin öldüğünü, 102 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Kayıp iki kişi için arama çalışmaları sürerken, Hualien ilinde 70 yaşlarındaki bir adam, kır evindeki ağacı budarken düşerek hayatını kaybetti. Taitung ilinde ise yamaçtan kopan bir kayanın çarptığı kamyonun şoförü yaşamını yitirdi.

1 KİŞİ NEHİRDE, 1 KİŞİ DENİZDE KAYBOLDU

Hualien ilinin Sioulin ilçesinde, bir kişi köprüden geçerken taşan nehrin akıntısına kapılarak kayboldu. Ada’nın batı kıyısındaki Yulin ilinde de denize düşen bir kişinin arama çalışmaları, tayfunun sebep olduğu şiddetli fırtına nedeniyle durduruldu.

TAHLİYELER VE BARINMA ÇALIŞMALARI

Tayfun nedeniyle İçişleri Bakanlığı, toplam 9 bin 597 kişiyi güvenli bölgelere tahliye etti. Sağlık Bakanlığı ise 115 barınakta 1896 kişinin sığındığını açıkladı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANIYOR

Ekonomik İşler Bakanlığı’na göre, tayfun nedeniyle 58 bin 109 hanede elektrik kesintisi yaşandı. Kesintilerin büyük bir kısmı giderilmiş olsa da halen 3 bin 940 haneye elektrik verilemiyor. Bu hanelere yarın akşama kadar elektrik sağlanması planlanıyor.

KRATHON TAYFUNU SON HIZ İLERLİYOR

Yaklaşık 200 kilometre çapında olan Krathon Tayfunu, saatte 180 kilometre hızla esen rüzgarlarla Tayvan’ın güney açıklarından kuzeye doğru ilerliyor. Tayfunun, yarın sabah itibarıyla Ada’nın güneybatı sahillerini daha da şiddetli bir şekilde vurması bekleniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.