TBMM kürsüsünde Gazze'ye gideceğini duyurmuştu: İsrail, Abbas'ın girişine izin vermedi

TBMM kürsüsünde Gazze'ye gideceğini duyurmuştu: İsrail, Abbas'ın girişine izin vermedi
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ni ziyaret etme talebi, İsrail tarafından reddedildi. Abbas'ın Gazze'ye girişine izin verilmemesi, Filistin tarafında büyük bir tepkiye yol açtı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Filistin yönetimi olarak Gazze'ye gitme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuşmada Abbas, “Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze'ye gitme kararı aldık, bunu yaparız” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından gözler, İsrail'in bu ziyarete nasıl yanıt vereceğine çevrilmişti.

GAZZE ZİYARETİNE RET

İsrail, bu gelişmelerin üzerine Abbas’ın Gazze’ye girişini resmen engelledi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanı ve Abbas'ın uluslararası ilişkiler danışmanı Riyad el-Maliki, İsrail’in bu kararıyla ilgili olarak, "İzin istemedik. Devlet Başkanı'nın Gazze'ye gideceğini bildirdik. Daha sonra İsrail yanıt vererek Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'ye girmesine izin vermeyeceklerini söyledi" dedi.

Maliki, bu kararın Gazze'nin hala İsrail'in askeri kontrolü altında olduğunu gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Abbas’ın böyle bir engelleme beklediğini ve bu nedenle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden Gazze’ye giriş için destek talep ettiğini vurguladı.

Abbas, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada Gazze’ye gitme kararını duyururken, “Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli hayatımız da olsa, benim hayatım, Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.