Tokyo'da düşen doğum oranlarına karşı "çöpçatanlık uygulaması" geliştirildi

Tokyo'da düşen doğum oranlarına karşı "çöpçatanlık uygulaması" geliştirildi
Japonya'nın başkenti Tokyo'da, düşen doğum oranlarını artırmak için tanışma uygulaması geliştirildi. Yerel yönetimin hayata geçirdiği proje, evlenmeyi ve çocuk yapmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Tokyo yerel yönetimi, Japonya'da azalan doğum oranlarıyla mücadelenin bir parçası olarak evlilikleri teşvik etmek için yapay zeka destekli bir tanışma uygulaması geliştirdi.

Kyodo News'in haberine göre, Tokyo Enmusubi (Tokyo çöpçatanlık) adı verilen uygulama, başkentte yaşayan veya başkente gidip gelen 18 yaş ve üstü bireyler tarafından kullanılabiliyor. Platformda güvenliği sağlamak için kullanıcıların çevrimiçi bir mülakatı tamamlamaları ve kimlik, gelir ve bekarlık belgesi sunmaları gerekiyor.

Akıllı telefonlarda ve internet yoluyla kullanılabilen uygulama, yapay zeka ile desteklendi. Önceden hazırlanmış 110 soruya verilen yanıtlara göre potansiyel partnerler eşleştiriliyor.

Üyeliğin 2 yıl boyunca geçerli olduğu uygulamaya kayıt olmak için kullanıcıların 11 bin yen (yaklaşık 77 dolar) ücret ödemesi gerekiyor.

Yapay zeka eşleşme önerileri sunarken kullanıcılar da belirli kriterlere göre partner arayabiliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.