Trump seçim öncesi sınırları zorluyor: Siyasi muhaliflerine hapis tehdidi!

Trump seçim öncesi sınırları zorluyor: Siyasi muhaliflerine hapis tehdidi!
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden seçilmesi halinde siyasi muhaliflerini yargılayarak ‘hapse atma’ sözü verdi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2020 seçimlerinin "çalındığı" ve bazı kişilerin 2024 seçimlerinde de hile yapmayı planladığına dair yanlış iddialarını yineleyen Trump, bu kişileri kanunun tüm gücüyle yargılayacağını belirtti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 seçimlerinde yeniden başkan seçilmesi halinde siyasi rakiplerini hapse atacağını duyurdu. Seçimlerde hile yapanları yargılayacağını belirten Trump, seçimi kazandığında "vicdansız davranışlarda bulunanların" hapis cezalarıyla karşılaşacağını söyledi.

Bu açıklama, 2020 seçimlerine yönelik hile iddialarını yeniden gündeme getiren Trump'ın, başkanlık makamını siyasi intikam aracı olarak kullanma yönündeki tehditlerinin bir yenisi olarak dikkat çekti.

"KAZANDIĞIMDA HİLECİLER YARGILANACAK"

Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “ Kazandığımda, hile yapanlar bu adaletsizliğin tekrar yaşanmaması için uzun süreli hapis cezaları da dahil olmak üzere kanunun en geniş kapsamıyla yargılanacak” dedi.

Bu yasal sürecin avukatları, siyasi operatörleri, yasadışı seçmenleri ve yozlaşmış seçim görevlilerini de kapsayacağını belirten Trump, "Vicdansız davranışlarda bulunanlar aranacak, yakalanacak ve ne yazık ki daha önce ülkemizde görülmemiş düzeyde yargılanacak" dedi.

Bu açıklama, Trump’ın başkanlık gücünü ikinci döneminde siyasi rakiplerine karşı kullanma tehditlerinden biri olarak değerlendirildi. 2020 seçimlerinin hileli olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığı gibi, Cumhuriyetçi eyalet yetkilileri ve mahkemeler de seçimlerin adil olduğunu teyit etmişti.

TRUMP'TAN SUÇLAMALARA CEVAP

Trump, bir mitingde yaptığı konuşmada, kendisini suçlayanların iddialarını reddederek, “Harris-Biden Adalet Bakanlığı beni yolsuzluklarını ifşa ettiğim için hapse atmaya çalışıyor” diyerek yeni bir iddiada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.