Trump ve Zelenski görüştü: 'Putin'le iyi ilişkilerim var'

Trump ve Zelenski görüştü: 'Putin'le iyi ilişkilerim var'
ABD Başkan adayı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, New York'ta bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin'le iyi ilişkilere sahip olduğunu söyleyen Trump, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı bitirebileceğini yineledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Eski ABD Başkanı ve yeni başkan adayı Trump ile görüştü. Görüşmede, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıdan önce Trump ile Zelenski'nin yaptığı ortak basın açıklamasında, savaştaki son durumun ve ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin ele alınacağı belirtildi.

'PUTİN İLE İYİ İLİŞKİLERİM VAR'

ABD Başkanı Joe Biden yönetimini "Ukrayna savaşında boşuna para harcamakla" eleştiren ve başkan olduğunda kısa sürede savaşı bitirebileceğini öne süren Trump, bu iddiasını tekrar etti.

"İki tarafla da yakından çalışacağız ve bir anlaşmaya varılması için uğraşacağız." diyen Trump, "Ukrayna ile çok iyi ilişkilerimiz var ve tabii bildiğiniz gibi Devlet Başkanı (Vladimir) Putin ile de iyi ilişkilerim var. Eğer kazanırsam bu konuyu çok hızlı şekilde çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

'PUTIN KAZANAMAZ'

Zelenski ise Başkan Biden dışında her iki başkan adayıyla da görüşmek istediğini vurguladı. Ekim ayında gerçekleştirilecek seçimde Trump'ın karşısında Kamala Harris yer alıyor.

Savaşın bitmesine yönelik Trump ile birçok alt başlığı ele alacaklarını söyleyen Zelenskiy, "Ukrayna'daki savaşın durdurulması noktasında ortak bir yaklaşımımız var ve Putin kazanamaz. Ukrayna galip gelmeli, ben de bu konudaki detayları sizinle ele almak istiyorum." dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.