Trump’a yönelik suikast girişiminde 'İran' iddiası! Tahran’dan açıklama geldi

Trump’a yönelik suikast girişiminde 'İran' iddiası! Tahran’dan açıklama geldi
Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. CNN'e konuşan bazı kaynaklar ABD'li yetkililerin, İran'ın Trump'a suikast düzenleyeceğine dair istihbarat aldıklarını ve bu bilgiden sonra ABD Gizli Servisinin Trump'ı korumak için ek önlemler aldığını iddia etti. Suçlamaları yalanlayan İran ise iddiaların "asılsız ve kötü niyetli" olduğunu söyledi.

ABD'li yetkililerin, İran'ın, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edindiği, bunun ardından ABD Gizli Servisinin son haftalarda Trump'ı korumaya yönelik ilave tedbirler aldığı öne sürüldü.

CNN'nin bazı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı özel haberinde, Trump'a suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un, İran'ın planıyla bağlantılı olduğuna dair bir bulgu olmadığı belirtildi.

SUİKAST GİRİŞİMİ ÖNCESİNDE "İRAN TEHDİDİ" UYARISI

Habere göre, ABD Gizli Servisi ve Trump'ın seçim kampanyasındaki yetkililer, suikast girişiminden önce "İran tehdidi" hakkında bilgilendirildi. Yetkililer, İran'ın Trump'a suikast düzenleyeceğine dair istihbarat aldıktan sonra Gizli Servis'in ek güvenlik önlemleri aldığını belirtti.

GİZLİ SERVİS'TEN "MİTİNG DÜZENLEMEME" UYARISI

ABD Gizli Servisi, Trump'ın seçim kampanyasındaki yetkililere dış mekanlarda miting düzenlememeleri konusunda uyarıda bulundu. Haberde, bu uyarıların genel olarak yapılan güvenlik önlemleri arasında olduğu ifade edildi. Güvenlik yetkilileri, İran'dan gelebilecek bir tehdide dair endişelerinin bir süredir devam ettiğini ve son istihbaratla Trump'a yönelik tehdit düzeyinin arttığını belirtti.

İRAN: İDDİALAR ASILSIZ VE KÖTÜ NİYETLİ

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, konuya ilişkin açıklamada bulundu. İran, Trump'ın "İranlı General Kasım Süleymani'nin suikast talimatını veren bir suçlu" olduğunu belirtti. İran, Trump'ın yargılanması ve cezalandırılması gerektiğini vurgularken, bu konudaki yasal yolları tercih ettiklerini ifade etti. Ayrıca, İran'ın Trump'a suikast girişiminde bulunacağına dair istihbarat iddialarının "asılsız ve kötü niyetli" olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki mitingde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.