Trump'ın danışmanından Biden'a 'operasyon' çağrısı: ABD ordusu Gazze'ye girsin

Trump'ın danışmanından Biden'a 'operasyon' çağrısı: ABD ordusu Gazze'ye girsin
Donald Trump'ın dış politika danışmanlarından Robert O'Brien, Gazze’deki rehineler için acil adımlar atılması gerektiğini belirterek Joe Biden’a seslendi. O'Brien, İsrail’e FBI ve Amerikan özel kuvvetlerinin gönderilmesini, ABD vatandaşlarını kurtarmak için ise Amerikan ordusunun ‘sahaya inmesini’ önerdi.

İsrail'in 332 gündür süren Gazze saldırıları sırasında, sivillerin can kaybı giderek artarken, ateşkes görüşmeleri hız kazandı. Bölgede bulunan rehineler ise özellikle İsrail basınında ciddi bir gündem maddesi olarak yerini koruyor. Trump'ın ekibinden Robert O'Brien, Gazze’deki rehine krizine çözüm bulmak amacıyla ABD’nin daha aktif bir rol oynaması gerektiğini söyledi.

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, O'Brien, rehineleri kurtarma sürecine katkı sağlamak amacıyla FBI ve Amerikan özel kuvvetlerinin sahaya gönderilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ABD vatandaşlarının kurtarılması için Amerikan ordusunun devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

“HAMAS’A KAÇAMAZSINIZ MESAJI VERİLMELİ”

O'Brien, Hersh Goldberg-Polin gibi İsrailli masumların öldürülmesini unutmanın zor olduğunu ifade ederek, “İlk gün, Amerikalıları kurtarmak için Birinci Kademe özel operatörlerimizin Gazze'ye gönderilmesi çağrısında bulundum” dedi.

ABD Başkanı Biden’a seslenen O'Brien, “Hayatta kalan rehinelere yardım etmeleri ve Hamas'a ’kaçabilirsiniz ama saklanamazsınız' mesajını vermeleri için onları şimdi gönderin!” ifadelerini kullandı.

Bu çağrısını ilk olarak 7 Ekim’den bir gün sonra Semafor’a verdiği mülakatta dile getiren O'Brien, “ABD’yi savaşa sokmak istemiyoruz, ancak terör örgütleri tarafından rehin alınan Amerikalıları kurtarmak için hazırlıklı olmalıyız” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.