Türkiye'den giden ikinci "İyilik Gemisi" Sudan'a ulaştı

Türkiye'den giden ikinci "İyilik Gemisi" Sudan'a ulaştı
AFAD koordinasyonundaki ikinci yardım gemisi Sudan'a ulaştı. İç savaş ve sel felaketi mağdurlarına yönelik üç bin ton insani yardım malzemesi taşınıyor.

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan ikinci "iyilik gemisi" Sudan'ın Port Sudan limanına ulaştı. Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın bildirdiğine göre, hükümet yetkilileri ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız, gemiyi karşılamak için limanda buluştu.

Sudan Kültür ve Enformasyon Bakanı Graham Abdülkadir, Türkiye'nin Sudan’a yönelik yardımlarını takdir ettiklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü ve derin olduğuna dikkat çekti. Bakan, iç savaş ve sel felaketi gibi doğal afetlerde Türkiye'nin desteklerinin önemli olduğunu vurguladı.

3 BİN TONLUK YARDIM MALZEMESİ GÖTÜRÜLDÜ

Büyükelçi Fatih Yıldız, Sudan'da yaşanan insani krize değinerek, son 17 ayda 10 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini ve iki milyon kişinin mülteci durumuna düştüğünü ifade etti. Yıldız, "Bu sefer de ikinci iyilik gemimizle üç bin tonluk yardım malzemesi getirdik. İçinde çadırlar, battaniyeler, hijyen ve gıda maddeleri bulunuyor" dedi.

SÜREKLİ DESTEK VURGUSU

Yıldız, Sudan'a olan desteğin süreceğini ve Türkiye'nin Sudan halkının yanında olmaya devam edeceğini belirtti. Gelecek yardım gemisi için de çalışmaların başladığını sözlerine ekledi. Türkiye'nin Sudan'a yardım göndermesi, bu ülkenin yeniden inşasında da önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.