Ugandalı atlet Cheptegei'yi yakarak katleden erkek hayatını kaybetti

Ugandalı atlet Cheptegei'yi yakarak katleden erkek hayatını kaybetti
Ugandalı atlet Rebecca Cheptegei'yi üzerine benzin dökerek yakan ve ölümüne sebep olan eski erkek arkadaşı, saldırı sırasında kendisinin de alevlere maruz kalması sonucu kaldırıldığı hastanede öldü.

Kenya'da 33 yaşındaki Ugandalı atlet Rebecca Cheptegei'yi yakarak katleden eski erkek arkadaşı Dickson Ndiema Marangach, olay sırasında vücudunda oluşan şiddetli yanıklar ve sepsise bağlı solunum yetmezliği nedeniyle öldü.

Euronews'un haberine göre, hastanenin Genel Müdürü Philip Kirwa, Marangach'ın pazartesi günü yerel saatle 18.30'da (15.30 GMT) öldüğünü açıkladı. Cheptegei de aynı hastanede yaşamını yitirmişti.

KENYA'DA ÖLDÜRÜLEN 3. SPORCU

İnsan hakları savunucuları, Kenya'da kadın sporcuların, kazandıkları ödül paralarının yerel gelirleri çok aşması nedeniyle erkekler tarafından istismar ve şiddete maruz kalma riski taşıdığını belirtiyor. Cheptegei, Ekim 2021'den bu yana Kenya’da öldürülen üçüncü sporcu oldu. 

Kenya'nın atletizm topluluğunda aile içi şiddet mağdurlarını destekleyen Tirop’s Angels grubunun kurucularından Viola Cheptoo ise, "Gerçek adalet, onun hapiste oturup yaptıklarını düşünmesi olurdu. Bu, hiç olumlu bir haber değil," dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.