Ukrayna'da bakanlar art arda istifa etti: Dışişleri Bakanı Kuleba da dilekçesini sundu

Ukrayna'da bakanlar art arda istifa etti: Dışişleri Bakanı Kuleba da dilekçesini sundu
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, istifa mektubunu bugün parlamentoya sundu. Kuleba'nın istifası ilk genel kurul toplantısında görüşülecek.

Ukrayna'da Verkhovna Rada (Parlamento) Başkanı Ruslan Stefançuk, Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba'nın istifa ettiğini duyurdu. Stefançuk, Kuleba'nın istifa talebinin milletvekilleri tarafından bir sonraki genel kurul toplantısında görüşüleceğini söyledi.

Bir bilet koçanı ve yazı görseli olabilir

Stefançuk, gece saatlerinde yaptığı bir diğer açıklamada,  Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşçuk ile Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olha Stefanişina’nın da parlamentoya istifa dilekçelerini sunduğunu bildirdi.

Dün Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, Adalet Bakanı Denis Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Vitali Koval parlamentoya istifa için başvuru yapmıştı.

ZELENSKİ AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, temmuz ayında gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna hükümetinde olası değişikliklerin Başbakan Denis Şmıhal da dahil olmak üzere bakanlarla tek tek görüşüldüğünü söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.