Ukrayna Savunma Bakanlığı: Rusya Poltava'da eğitim kurumuna saldırdı, 41 kişi öldü

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Rusya Poltava'da eğitim kurumuna saldırdı, 41 kişi öldü
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Poltava'da Rusya'nın bir eğitim kurumuna saldırdığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, saldırıda 41 kişinin hayatını kaybetti, 180'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Ukrayna'nın Poltava şehrinde bir patlama meydana geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, saldırının Rusya tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. 

'HER TÜRLÜ SUÇU İŞLEMEYE HAZIRLAR'

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Düşman iki balistik füze fırlattı. Şu ana kadar 41 kişi hayatını kaybetti, 180'den fazla kişi de yaralandı. Bu trajedi düşmanın sinsiliğini gösteriyor. Ukraynalıları korkutmak için her türlü suçu işlemeye hazırlar." ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy de saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı. Zelenskyy açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Poltava'daki Rus saldırısıyla ilgili ön raporlar aldım. Mevcut bilgilere göre, iki balistik füze bölgeye isabet etti. Bir eğitim kurumunu ve yakındaki bir hastaneyi hedef aldılar ve telekomünikasyon enstitüsünün binalarından birini kısmen yok ettiler.

Enkaz altında insanlar mahsur kaldı. Birçok kişi kurtarıldı ancak 180'den fazla kişi yaralandı. Ne yazık ki çok sayıda can kaybı var. Şu ana kadar 41 kişinin öldüğünü biliyoruz.

'HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE ŞİMDİ İHTİYACIMIZ VAR'

Rus pislikleri bu saldırının bedelini kesinlikle ödeyecekler. Bu terörü durdurma gücüne sahip dünyadaki herkesi uyarmaya devam ediyoruz: Ukrayna'nın hava savunma sistemlerine ve füzelere şimdi ihtiyacı var, depoda beklemeye değil. Bizi Rus teröründen koruyabilecek uzun menzilli saldırılara şimdi ihtiyaç var, daha sonra değil. Ne yazık ki her gecikme günü daha fazla can kaybı anlamına geliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.