Ukrayna'dan Rus doğalgaz tesisine saldırı

Ukrayna'dan Rus doğalgaz tesisine saldırı
Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalara bir yenisi daha eklendi. Ukrayna, Rus güçlerinin kontrolündeki bir açık deniz doğalgaz tesisini bombaladı. Ukrayna Donanması Sözcüsü Dmytro Pletenchuk, saldırıya ilişkin, "Bu platform, işgalciler tarafından sivil seyrüseferi tehlikeye atmak için GPS sahtekarlığı amacıyla kullanılıyordu. Buna izin veremeyiz" dedi.

Ukrayna ordusunun, Rusya'nın güneyinde bulunan Kursk bölgesine 6 Ağustos'ta girerek başlattığı saldırılar, iki ülke arasındaki çatışmaları yoğunlaştırdı. Rus yetkililer, Ukrayna'nın saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30'dan fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Reuters'ta yer alan bilgilere göre, bugün, Ukrayna, Rus güçlerinin kullandığı bir açık deniz gaz platformuna yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. Ukrayna Donanması Sözcüsü Dmytro Pletenchuk, Karadeniz'deki açık deniz platformuna yapılan saldırının detaylarını paylaştı.

“İŞGGALCİLERİN SAHTEKARLIĞINA İZİN VEREMEYİZ"

Saldırı yapılan tesisin Rus ordusu tarafından sinyal karıştırmak için kullanıldığını belirten Pletenchuk, "Bu platform, işgalciler tarafından sivil seyrüseferi tehlikeye atmak için GPS sahtekarlığı amacıyla kullanılıyordu. Buna izin veremeyiz," şeklinde konuştu. Ayrıca, patlamanın ve çıkan yangının görüntülerinin yer aldığı bir videoyu Facebook'ta yayınladı ve saldırı öncesinde Rusların platforma askeri ekipman ve personel yerleştirdiğini belirtti.

Pletenchuk, platformda sivil bulunmadığını ve platformun normal işlevlerini yerine getirmediğini vurguladı. Saldırıya ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi.

2014'te Kırım'ı ilhak etmesinden sonra Rusya, Ukrayna'ya ait birçok açık deniz gaz ve petrol platformunu askeri amaçlarla kullanmaya başladı. Ukrayna, deniz insansız hava araçları ve füzelerle Rus donanmasını Batı Karadeniz'den uzaklaştırarak önemli bir deniz transit koridorunu tekrar açmayı başardı. Bu gelişmeler, bölgede gerilimi daha da artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.