Uluslararası Af Örgütü: Tunus'taki gözaltılar, insan haklarına aykırı

Uluslararası Af Örgütü: Tunus'taki gözaltılar, insan haklarına aykırı
Uluslararası Af Örgütü, Tunus’ta 97 Nahda Hareketi üyesinin seçim öncesinde gözaltına alınmasını ve avukatsız sorguları kınadı. Örgüt, bu adımların insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

Uluslararası Af Örgütü, Tunus'ta 6 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Nahda Hareketi'ne mensup 97 kişinin gözaltına alınmasını kınadı. Örgüt, Tunuslu yetkililerin ifade özgürlüğüne yönelik baskılarını artırdığını ve insan haklarına aykırı hareket ettiğini belirtti.

GÖZALTILAR VE SORGU SÜRECİ

Af Örgütü'nün açıklamasına göre, 12-13 Eylül tarihlerinde gözaltına alınan kişiler, 48 saat süren sorgularda avukatsız bırakıldı. Örgüt, bu uygulamanın insan hakları ve hukukun üstünlüğü açısından ciddi bir ihlal olduğunu vurguladı.

NAHDA HAREKETİ'NİN AÇIKLAMALARI

Nahda Hareketi, gözaltıların keyfi olduğunu ve üyelerinin maruz kaldığı zulmün sonlandırılmasını talep etti. Hareket, güvenlik güçlerinin ülke genelinde birçok üyesini gözaltına aldığını açıkladı.

"DEVLET GÜVENLİĞİNE KARŞI KOMPLO KURMAK"

Tunus'ta "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla başlayan gözaltı operasyonları, birçok siyasetçi, gazeteci ve aktivistin tutuklanmasına yol açmıştı. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, bu operasyonların devlet güvenliğini korumak için yapıldığını belirtmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.