Uluslararası Af Örgütü'nden İsrail’in Batı Şeria saldırılarına tepki: “Ölümcül şiddet artabilir”

Uluslararası Af Örgütü'nden İsrail’in Batı Şeria saldırılarına tepki: “Ölümcül şiddet artabilir”
Uluslararası Af Örgütü, İsrail ordusunun Batı Şeria'da başlattığı geniş çaplı saldırıların ölümcül şiddeti artırabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı geniş çaplı saldırılara tepki gösterdi ve bu tür saldırıların ölümcül şiddetin tırmanmasına yol açabileceği uyarısında bulundu. Merkezi İngiltere'de bulunan örgüt, İsrail ordusunun Batı Şeria'daki saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

'ÖLÜMCÜL GÜÇ VE SALDIRILARDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR'

Açıklamada, Küresel Araştırma, Savunuculuk ve Politika Direktörü Erika Guevara-Rosas'ın değerlendirmelerine yer verildi. Guevara-Rosas, İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı büyük ölçekli askeri operasyonların, son aylarda İsrail güçleri tarafından işlenen hukuksuz cinayetlerin artmasının ardından geldiğini ve bu operasyonların daha fazla Filistinliyi riske atacağını belirtti. Ekim 2023'ten bu yana, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından uygulanan ölümcül güç ve İsrailliler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda ciddi bir artış olduğunu vurguladı. Guevara-Rosas, İsrail güçleri ve bu İsraillilerin 142'si çocuk olmak üzere en az 622 Filistinliyi öldürdüğünü kaydetti.

TOPLU CEZALANDIRMALARDA ARTIŞ OLABİLİR

Af Örgütü yetkilisi, bu tür geniş çaplı askeri operasyonların ölümcül şiddeti artırma potansiyeline sahip olduğunu ve daha fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olacağını ifade etti. Guevara-Rosas, saldırıların İsrail'in Filistinlilere yönelik apartheid sisteminin ve işgal altındaki Filistin topraklarında süren hukuksuz işgalinin temellerini oluşturan zorla yerinden etme, kritik altyapının tahrip edilmesi ve toplu cezalandırmanın artmasıyla sonuçlanabileceğini belirtti.

İSRAİLLİ YETKİLİLERDEN YARDIM ÇAĞRISI

Guevara-Rosas, İsrail güçlerinin hastaneleri kuşattığı ve erişimi engellediği yönündeki haberleri hatırlatarak, İsrailli yetkilileri sağlık tesislerini ve personelini korumak için harekete geçmeye çağırdı. Ayrıca, tıbbi yardıma ihtiyaç duyan bireylerin ihtiyaç duydukları bakıma erişebilmelerini garanti altına almaları gerektiğini vurguladı. Guevara-Rosas, İsrail'in işgalci güç olarak Filistinlileri, evlerini ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki altyapıyı koruma yükümlülüğüne sahip olduğunu belirtti.

SALDIRILARDA ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR

İsrail ordusunun bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı geniş çaplı saldırılarda en az 10 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi. Saldırılarda, Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlenirken, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kenti yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı'na, Kalkilya kentine ve diğer bazı beldelere baskınlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.