Vietnam Devlet Başkanı: Silah yerine eğitim ve sağlık!

Vietnam Devlet Başkanı: Silah yerine eğitim ve sağlık!
Vietnam Devlet Başkanı To Lam, BM Geleceğin Zirvesi'nde silahlara yatırım yapmak yerine sağlık, eğitim ve dijital dönüşüm gibi alanlara odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Vietnam Devlet Başkanı To Lam, BM Geleceğin Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, silahlara yatırım yapmanın yerine sağlık, eğitim ve dijital dönüşüm gibi toplumun her kesimine fayda sağlayacak alanlara yönelmenin önemine dikkat çekti. Zirve, yaklaşık 130 devlet ve hükümet başkanının katılımıyla uluslararası kuruluşların yenilenmesi yönündeki çabaları ele almak amacıyla başladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VURGUSU

Lam, konuşmasında, bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği bu dönemde sürdürülebilir kalkınma ve insan yararının ön planda olması gerektiğini belirtti. "Bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, toplumsal ilerlemeyi desteklemeli ve insan odaklı olmalıdır" dedi.

BARIŞ VE EŞİTLİK İÇİN KOLEKTİF ÇABA

Bilim ve teknolojideki ilerlemenin, diğer uluslara karşı silah olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Lam, "Odağımızı silahlara yatırım yapmaktansa, sağlık, eğitim ve dijital dönüşüm ile kamu mallarını herkesin yararına geliştirmeye kaydırmalıyız" şeklinde konuştu. Ayrıca, ülkesinin barış ve adil kalkınma hedeflerine yönelik kolektif çabalara aktif olarak katıldığını ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.