Vietnam’da kuş gribi salgınında 47 kaplan öldü: Nesilleri tehlike altında

Vietnam’da kuş gribi salgınında 47 kaplan öldü: Nesilleri tehlike altında
Vietnam’ın güneyindeki iki hayvanat bahçesinde H5N1 virüsü nedeniyle 47 kaplan, üç aslan ve bir panter öldü. Salgın, yetkililer tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Vietnam’ın güneyindeki iki büyük hayvanat bahçesinde, kuş gribi olarak bilinen H5N1 virüsü nedeniyle ağustos ve eylül aylarında 47 kaplanın yanı sıra üç aslan ve bir panterin öldüğü bildirildi. Vietnam News'ün haberine göre, kuş gribi salgını hayvanat bahçelerinde büyük bir kayba yol açtı.

47 KAPLAN 1 PANTER 3 ASLAN ÖLDÜ

Orman Koruma Birimi yöneticisi Lai Ngoc Dau, Bien Hoa kentindeki Vuon Xoai Hayvanat Bahçesi'nde 20 kaplan ve bir panterin öldüğünü açıkladı. Aynı dönemde, Long An bölgesindeki My Quynh Hayvanat Bahçesi'nde 27 kaplan ve üç aslanın hayatını kaybettiği belirtildi.

H5N1 VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ

Ölen hayvanların kan örneklerinde kuş gribi olarak bilinen H5N1 virüsüne rastlandığı doğrulandı. Yetkililer, bölgedeki salgını kontrol altına almak için hastalık kontrol merkezleriyle birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

KAPLAN NÜFUSU BÜYÜK TEHLİKEDE

Geçmişte Asya’da 100 bin civarında olduğu tahmin edilen kaplan nüfusu, günümüzde 5 bin 600 civarına düştü. Vietnam'daki salgın, zaten tehdit altında olan kaplan nüfusunu daha da azaltma riski taşıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.