Vietnam'da Yagi Tayfunu'nunda ölenlerin sayısı 127'ye ulaştı

Vietnam'da Yagi Tayfunu'nunda ölenlerin sayısı 127'ye ulaştı
Vietnam'da Yagi Tayfunu'nun neden olduğu afet ve kazalarda ölenlerin sayısı 127'ye çıktı. 764 kişi yaralandı, 54 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Vietnam'ın kuzeyini etkisi altına alan Yagi Tayfunu'nun yol açtığı afet ve kazalarda ölenlerin sayısının 127'ye çıktığı bildirildi. Vietnam News'e göre, tayfun nedeniyle 764 kişi yaralandı ve 54 kişinin kaybolduğu belirtilerek arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Vietnam Afet Önleme ve Kontrol Dairesi, tayfun nedeniyle birçok nehrin taşma seviyesine yaklaştığını, 48 binden fazla evin hasar gördüğünü açıkladı. Ayrıca, 108 bin 330 hektarlık tarım arazisinin sular altında kaldığı, 1582 balık çiftliğinin zarar gördüğü, 1174 çiftlik hayvanı ve 732 bin 321 kümes hayvanının telef olduğu kaydedildi.

Yagi Tayfunu'nun etkilediği bölgeler arasında Cao Bang, Lao Cai, Quang Ninh, Hai Phong ve Phu Tho yer alıyor. Tayfun, Quang Ninh'de 85 teknenin batmasına neden oldu.

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, tayfunun etkilediği Haiphong kentine giderek zararın karşılanması için yaklaşık dört milyon dolarlık yardım paketini onayladı. Ayrıca, tayfunun etkili olduğu bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları yürütmek üzere binlerce askeri personel görevlendirildi.

Yagi Tayfunu, Filipinler’in kuzey bölgelerinde 3 Eylül’de şiddetli yağış, sel ve toprak kaymasına neden olmuş, 20 kişinin ölümüne ve 26 kişinin kaybolmasına yol açmıştı. Çin'in Haynan eyaletini 7 Eylül’de etkileyen tayfun ise dört kişinin ölümüne ve 95 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.