Volkswagen, Almanya'da fabrika kapatmayı düşünüyor

Volkswagen, Almanya'da fabrika kapatmayı düşünüyor
Volkswagen, maliyet azaltma önlemleri kapsamında Almanya'da ilk kez fabrika kapatabileceğini açıkladı.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, maliyet azaltma ve tasarruf önlemleri çerçevesinde Almanya'da fabrika kapatma ihtimali konusunda uyarıda bulundu. Şirket yönetim kurulunun gerçekleştirdiği son toplantının ardından yapılan açıklamada, Volkswagen AG bünyesindeki markaların kapsamlı bir yeniden yapılandırmaya gitmesi gerektiği belirtildi.

"ÖNLEMLER ALINMAZSA ARTIK GÖZ ARDI EDİLEMEYECEK"

Açıklamada, demografik eğilimlere dayalı yeniden yapılandırmanın, şirketin rekabet gücünü artırmaya yönelik kısa vadede gerekli yapısal düzenlemeleri gerçekleştirmek için yeterli olmadığı ifade edildi. Mevcut durumda, araç ve parça üretim tesislerinin kapatılmasının, hızlı karşı önlemler alınmazsa artık göz ardı edilemeyeceği vurgulandı.

"ALMANYA, REKABET GÜCÜ AÇISINDAN GERİ DÜŞTÜ"

Volkswagen, 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen iş güvencesini sonlandırdığını duyurarak, bu konuda tüm önlemlerin İşçi Konseyi ile değerlendirileceğini belirtti. Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Schaefer, Avrupa otomotiv pazarında yeni rakiplerin bulunduğuna dikkat çekerek, Almanya'nın rekabet gücü açısından geri düştüğünü ifade etti. Schaefer, Volkswagen’in tasarruf için daha fazlasını yapması gerektiğini vurguladı.

"WOLKSWAGEN ÇALIŞMA KONSEYİ KAPATMAYA KARŞI DİRENECEK"

Volkswagen Çalışma Konseyi, Almanya'daki büyük araç fabrikası ve parça üretim fabrikasını kapatma planlarına karşı direneceklerini belirtti. Volkswagen Group, dünya genelinde 114 üretim tesisiyle yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor. Almanya’daki istihdam ise yaklaşık 300 bin kişiyi buluyor. Şirket, 2026'ya kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında personel giderlerini beşte bir oranında azaltmayı hedefliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.