Washington'da binlerce kişi Gazze için toplandı: Biden'a ‘Kırmızı çizgiye uy’ mesajı

Washington'da binlerce kişi Gazze için toplandı: Biden'a ‘Kırmızı çizgiye uy’ mesajı
ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray önünde toplanan binlerce gösterici, Joe Biden yönetimine, Gazze konusundaki kırmızı çizgisine uyması çağrısında bulundu.

Binlerce kişi, Beyaz Saray önünde ve çevresinde toplanarak son dönemin en büyük "Gazze'ye destek" gösterisinde bir araya geldi.

"Soykırım kırmızı çizgimiz" mottosuyla organize edilen gösteriye Filistinliler ve Amerikalı Arapların yanı sıra anti-siyonist Yahudiler ve çeşitli etnik ve dini kökenlerden gruplar katıldı.

06 2024 09062024 Kamp3

‘GAZZE’DE SOYKIRIMA HAYIR’

Göstericiler, "Gazze'de soykırıma hayır", "İşgali durdurun", "Filistin'e özgürlük" ve "Biden, yalan söylemeyi bırak" sloganlarıyla Biden yönetimine ateşkes çağrısında bulundu.

06 2024 09062024 Kamp1

İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTU

Göstericiler, Beyaz Saray'ın önünden başlayarak 17. caddeye kadar uzanan alanda dev bir insan zinciri oluşturdu.

Ellerinde kırmızı bir şerit taşıyan göstericiler, Biden'a Gazze konusundaki kırmızı çizgisini hatırlattı ve ABD yönetimine İsrail'e silah göndermeyi durdurma çağrısında bulundu.

06 2024 09062024 Kamp4

BİR ÇOK CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve birçok caddeyi trafiğe kapattığı gösteri, Washington'da son dönemde yapılan en kalabalık Gazze destek gösterisi olarak dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.