Yunanistan'da 'polisler göçmen birini darp ederek öldürdü' iddiası gündemde

Yunanistan'da 'polisler göçmen birini darp ederek öldürdü' iddiası gündemde
Yunanistan'da Sivil Toplum Kuruluşu KEERFA, Agios Panteleimonas polis karakolunda bir göçmenin işkence sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederken, olayın soruşturulmasını talep etti.

Yunanistan'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA), bir göçmenin polis karakolunda darp edilerek hayatını kaybettiğini öne sürdü. KEERFA'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göçmen kurye Muhammet Kamran Asik'in Agios Panteleimonas polis karakolunda işkence gördüğü iddialarına yer verildi.

ÖLEN KİŞİYİ YANLIŞ TANITMA ÇABASI

Açıklamada, Asik'in cansız bedenine ait görüntülerin de paylaşıldığı belirtilerek, polisin olayı örtbas etmeye çalıştığı savunuldu. KEERFA, polisin Asik’i, 2017 yılından beri Yunanistan’da oturma izni olan, kira kontratı ve düzenli bir işe sahip bir birey olarak değil, evsiz ve Yunanca konuşmayan biri olarak tanıtmaya çalıştığını ifade etti.

STK'DAN SORUŞTURMA TALEBİ

Asik’in, olay sırasında beş farklı karakola gittiği ve son olarak Agios Panteleimonas karakolunda bulunduğu iddia ediliyor. STK, olayın detaylı bir şekilde soruşturulmasını talep etti.

GREVE GİDEN ÇALIŞANLAR DESTEK VERECEK

Açıklamada, Asik’in çalışma arkadaşlarının 11 Ekim’de 24 saatlik bir greve gideceği ve bu grevde hem sektörel taleplerinin hem de Asik’in ölümüne ilişkin adalet talebinin dile getirileceği bildirildi.

POLİSİN AÇIKLAMALARI

Yunan basınına yansıyan polis açıklamalarına göre, 38 yaşındaki Asik’in karakola geldiğinde vücudunda darp izleri bulunduğu ve bu nedenle aniden hayatını kaybettiği belirtiliyor. Olay, göçmenlerin yaşadığı şiddet ve ayrımcılık sorununu yeniden gündeme getirmiş durumda.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.