Zelenskiy: Ukrayna yılda 4 milyon İHA üretebilecek

Zelenskiy: Ukrayna yılda 4 milyon İHA üretebilecek
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin yıllık dört milyon insansız hava aracı üretme kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Zelenskiy, İkinci Uluslararası Savunma Sanayileri Forumunda konuşarak, Ukrayna'nın zor savaş koşulları altında savunma sanayisini inşa edebildiğini belirtti. Bu süreçte Ukrayna'nın, küresel güvenliğe katkıda bulunan kilit ülkelerden biri haline geldiğini ifade etti. Ayrıca, ülkesinin küresel silah ve savunma teknolojisi pazarında güçlü bir oyuncu olma hedefini vurguladı.

ÜRETİM KAPASİTESİNDE ARTIŞ

Zelenskiy, 2022 yılında üretilenlerin 25 katı kadar topçu ve havan mermisi üretildiğini belirtti. Bunun yanı sıra, "Şu anda yılda üretebileceğimiz toplam insansız hava aracı miktarı dört milyon adet. 1,5 milyon İHA üretimi için anlaşmalar yapılmıştır" ifadesini kullandı.

YENİ TEKNOLOJİLER VE YETENEKLERİ

Zelenskiy, Ukrayna askerlerinin uzun menzilli füze-İHA "Palyanitsa"yı kullandıklarını ve yeni balistik füzenin uçuş testinin başarıyla gerçekleştirildiğini aktardı. Ülkesinin "Neptun" ve "Bogdan" adlı gemi savar füzelerine sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, teçhizatlar için yeni bir onarım üssüne sahip olduklarını kaydetti.

İŞ BİRLİKLERİ VE GELECEK VİZYONU

Zelenskiy, Ukrayna askerlerinin gücüne ve halkının direncine güven duyduğunu belirtti. Diğer ülkeler ve şirketlerle yapılan görüşmelerin, Ukrayna'nın savunma sektörüne daha fazla yatırım, yeni teknoloji ve üretim kabiliyeti kazandırdığını ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.