Liselere Geçiş Sistemi başvurularında son gün

Liselere Geçiş Sistemi başvurularında son gün
Binlerce öğrencinin eğitim hayatını belirleyecek olan Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavı için başvuru süresinde son gün.

Türkiye'de eğitim hayatı, öğrenciler için büyük önem taşıyan sınavlarla şekilleniyor. Bu sınavlardan biri de liseye geçiş için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavıdır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için LGS sınavının başvuruları bugün sona eriyor. Bu sınav, özellikle fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liseleri gibi seçkin ortaöğretim kurumlarına öğrenci alımında kullanılıyor.

ÖĞRENCİLER SINAVA 2 HAZİRAN'DA GİRECEK

Sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek ve sınava katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul üzerinden elektronik ortamda yapabilecekler. Katılım isteğe bağlı olup, başvurular ücretsiz gerçekleştirilebiliyor. Yurt dışında eğitim gören öğrenciler için de kılavuzda belirtilen bir form aracılığıyla başvuru yapılabilmektedir.

Sınav başvuruları, 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak. Sınavın içeriği, 8'inci sınıf müfredatında belirlenen kazanımlar üzerinden öğrencilerin anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerilerini ölçecek soruları içerecek. Sınav, çeşitli derslerden oluşacak iki oturumda yapılacak ve öğrencilere sırasıyla 75 ve 80 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları 28 Haziran 2024'te açıklanacak.

Bu sınav, liseye geçecek öğrenciler için önemli bir dönüm noktası olup, eğitim hayatlarının gelecek yönünü belirleyecek. Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre tercih ettikleri okullara yerleşme fırsatı bulacaklar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.