LGS 1. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sorgulama ekranı ve detaylar…

LGS 1. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sorgulama ekranı ve detaylar…
LGS 1. nakil sonuçları öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. LGS 2024 ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 1. nakil süreci için internet üzerinden lise boş kontenjanlarını araştıran veliler ve eğitimciler, bu bilgiler kapsamında nakil işlemlerini tamamladı. İşte, LGS 1. nakil sonuçları ve 2024 yılının LGS nakil tarihleri...

LGS 1.nakil nakil sonuçları, MEB'in yayımladığı takvime göre, 29 Temmuz 2024 (bugün) açıklanacak. Tercih sonuçları için açıklanma saati verilmedi ancak öğle saatlerinden önce duyurulması bekleniyor. Sonuçlar  https://www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında alacak. 26 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.