TUBİTAK bursu alanlara müjde! 32 bin liraya kadar yükseldi: Bakan Kacır duyurdu

TUBİTAK bursu alanlara müjde! 32 bin liraya kadar yükseldi: Bakan Kacır duyurdu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, öğrencilere müjdeyi verdi! TUBİTAK bursları yükseltildi. İşte yeni TUBİTAK bur miktarları...

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK'ın araştırmacılar, bilim insanları ve öğrencilere sunduğu burs miktarlarında önemli bir artış gerçekleştirildi. 

BURS MİKTARLARINDA ÖNEMLİ ARTIŞ 

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerinin aylık üst limitlerinde artış yapıldı. 

Yeni düzenlemeye göre: 

  • Ön lisans ve lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 4 bin liradan 4 bin 800 liraya, 
  • Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 liradan 16 bin 500 liraya, 
  • Doktora öğrencilerine verilen burs miktarı 20 bin liradan 24 bin liraya, 
  • Doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı 27 bin liradan 32 bin liraya çıkarıldı. 

PERFORMANS BURSLARINDA ARTIŞ 

BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı kapsamında ise performans kriterlerine göre başvuru yapan doktora öğrencileri 8 bin 700 liraya, doktora sonrası araştırmacılar ise 10 bin 500 liraya kadar performans ödemesi alabilecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bilim insanlarına, araştırmacılara ve öğrencilere yönelik TÜBİTAK burslarının artırıldığını belirterek yaptığı paylaşımda "Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye'yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.