Veliler dikkat! Okullarda yeni döneme geçiliyor: Artık kura ile belirlenecek

Veliler dikkat! Okullarda yeni döneme geçiliyor: Artık kura ile belirlenecek
Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul kayıt sürecinde önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre, 2024 yılından itibaren ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin kura yöntemiyle belirlenmesine karar verildi. Süreç, e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleşecek ve ilkokula yeni kayıt yaptıran öğrencilerin şube ve öğretmenleri, 28-30 Ağustos tarihleri arasında kura ile belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul kayıtlarını kapsayan yeni düzenlemeyle ilgili olarak il valiliklerine resmi bir yazı gönderdi. Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesi hatırlatılarak, kura yöntemiyle öğrenci şube ve öğretmenlerinin belirleneceği belirtildi.

5. SINIFLARIN ŞUBELERİ E-OKUL'DAN SEÇİLECEK

İlkokul ve ortaokullara yeni kayıt yaptıran ya da nakil olan öğrencilerin, ilkokul kademesindeki öğrenciler için şube ve öğretmenlerinin, ortaokul kademesindeki öğrenciler için ise sadece şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirleneceği açıklandı. Bu işlemlerin, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge"ye uygun olarak yürütüleceği ifade edildi.

Bu kapsamda, öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin belirlenmesi işlemlerinin, yönergenin 8. maddesinde belirtilen tarihlerde, yani 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği vurgulandı. Yazıda, "Kura işleminden önce yapılacak iş ve işlemler" başlıklı 7. maddede belirtilen adımların zamanında ve eksiksiz yapılmasının önemine dikkat çekildi ve valiliklerin, bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almaları gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.