ABD'de enflasyon beklentilerin altında kaldı

ABD'de enflasyon beklentilerin altında kaldı
ABD'de mayıs ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, enflasyon mayıs ayında aylık bazda değişim göstermedi. Yıllık enflasyon ise yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası'nın para politikası hakkınd enflasyon verileri açıklandı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 ile beklentilerin altında arttı.

Analistler, yıllık enflasyonun yüzde 3,4 olmasını bekliyordu. Aylık enflasyonun ise yüzde 0,1 artacağı öngörülmüştü. Nisan ayında enflasyon yüzde 3,4 ile beklentilerin hafif altında kalmıştı.

Ülkede enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE mayıs ayında aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,4 artış gösterdi. Beklentiler aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,5 artış olacağı yönündeydi.

FED FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Enflasyon verisinin ardından gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizi kararına çevrildi. Fed, faiz kararını saat 21.00'de açıklayacak. Genel beklenti, Fed'in faizi sabit tutacağı yönünde. Başkan Jerome Powell'ın ekonomik gidişata ilişkin açıklamaları ise yakından izlenecek.

Yatırımcılar, bu yıl için tahminlerde hala üç faiz indirimi olup olmadığını merak ediyor. Uzmanlar, Fed'in yıl sonuna kadar en fazla iki faiz indirimi yapacağını öngörüyor. Eylül ayının faiz indirimi için erken olabileceği de tartışılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.