ABD'de ISM imalat endeksi ağustos beklentilerinin altında

ABD'de ISM imalat endeksi ağustos beklentilerinin altında
ABD'de ISM imalat sanayi PMI verisi, ağustosta 47,2'ye yükseldi ancak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ağustos ayında 47,2'ye yükseldi. Bir önceki aya göre 0,4 puanlık bir artışa rağmen, bu değer piyasa beklentisi olan 47,5'in altında kaldı. İmalat sektöründeki daralmanın devam ettiğini gösteren endeks, temmuz ayında 46,8 olarak kaydedilmişti.

ÜRETİM ENDEKSİ AYLIK BAZDA 1,1 PUAN AZALDI

Ağustos ayında üretim endeksi aylık bazda 1,1 puan azalarak 44,8'e, yeni siparişlere ilişkin endeks ise 2,8 puan azalışla 44,6'ya düştü. Buna karşılık, istihdam endeksi 2,6 puan artarak 46'ya ulaştı.

12 SEKTÖRDE DARALMA YAŞANDI

İmalat sanayisinin alt sektörlerine bakıldığında, 5 sektörde büyüme gözlenirken 12 sektörde daralma yaşandı. Birincil metaller, petrol ve kömür ürünleri, mobilya ve ilgili ürünler, gıda, içecek ve tütün ürünleri ile bilgisayar ve elektronik ürünleri büyüme kaydedilen sektörler arasında yer aldı. Ancak tekstil, basım, metalik olmayan mineral ürünler, plastik ve kauçuk ürünleri, elektrikli ekipman, aletler ve bileşenler, işlenmiş metal ürünler, ulaşım ekipmanları, ahşap ürünleri, makineler, kağıt ürünleri ve kimyasal ürünler gibi sektörlerde daralma görüldü.

Ayrıca, S&P Global'in açıkladığı ağustos ayına ilişkin imalat sanayi nihai PMI verisi de 47,9 olarak revize edildi. Temmuz ayında 49,6 olan ve ağustos ayı için ilk açıklanan 48'lik değer, beklentilerin hafif altında kaldı. PMI verilerinde 50 ve üzeri genişlemeyi, 50'nin altı ise daralmayı işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.