ABD'nin Türkiye'deki bankalar üzerinde baskısı artıyor! Rusya ile işlemler sıkı denetimde

ABD'nin Türkiye'deki bankalar üzerinde baskısı artıyor! Rusya ile işlemler sıkı denetimde
Türkiye’deki bankalar, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları kapsamında artan baskı altında kaldı. ABD, Türkiye’deki finans kurumlarına yönelik denetimlerini sıkılaştırarak, Rusya ile yapılan tüm mali transferlerin dikkatle izlendiğini bildirildi.

ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların etkisi, Türkiye’deki bankalar üzerinde belirgin bir şekilde hissediliyor. Finans piyasasında bilgi sahibi bir kaynak, Sputnik’e yaptığı açıklamada, ABD’nin Rusya’ya yönelik son yaptırımlarının ardından Türkiye’deki devlet ve özel bankaların üzerindeki baskının artırıldığını belirtti.

'TÜM TRANSFER KAYNAKLARI DENETLENİYOR'

Kaynak, “ABD'nin Rusya'ya yönelik son yaptırımları bağlamında, halihazırda devlet olsun özel olsun bankalarımız ABD'nin artan baskısıyla karşı karşıya. Rusya'ya ve Rusya’dan yapılan tüm transfer kaynakları denetleniyor. (Rusya vatandaşlarına ait) banka hesapları, merkez ofislerinin artan kontrolü altında açılıyor” şeklinde konuştu.

BANKA TRANSFERLERİ NE ZAMAN NORMALLEŞECEK?

Rusya ile Türkiye arasındaki banka transferlerinin ne zaman normale döneceği ise belirsizliğini koruyor. Kaynak, bu konuda resmi bir kararın henüz alınmadığını ve durumun çözüme kavuşması için bir "resmi karar" gerektiğini ifade etti.

Daha önce Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya ve Türkiye arasındaki banka işlemlerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmişti. Yerhov, transferlerin engellenmesi, hesapların kapatılması ve Rusya’ya mal taşıyan şirketlerin ‘dışlanması’ gibi durumların artığını belirtmiş, Batı’nın Rusya-Türkiye ticari ve ekonomik işbirliğini baltalamayı amaçladığını kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.