Açlık sınırı asgari ücreti solladı! Fark 754 lira

Açlık sınırı asgari ücreti solladı! Fark 754 lira
Türkiye'de Ocak'ta yapılan asgari ücret zammı daha yıl ortası gelmeden açlık sınırının gerisinde kaldı. BİSAM'ın raporuna göre; nisan ayında Türkiye'de açlık sınırı, asgari ücrete kıyasla 754 lira daha fazla olarak 17 bin 756 liraya yükseldi. Söz konusu dönemde yoksulluk sınırı ise asgari ücretin 3.4 katına kadar ulaştı.

Türkiye'de en son Ocak'ta yapılan asgari ücret zammı artık açlık sınırına da yetişmiyor. BİSAM'ın ortaya koyduğu veriler ekonominin son durumunu ortaya koydu.

BİSAM: AÇLIK SINIRI 17 BİN 756 LİRA 

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) raporuna göre, Türkiye'de açlık sınırı, asgari ücreti 754 lira farkla sollayarak 17 bin 756'ya yükseldi.  Raporda, birey için geçerli olan yoksulluk sınırı da kayıtlara geçti. Buna göre, bir bireyin yoksulluk sınırı 28 bin 458 lira olarak hesaplandı. Bu verilere göre, nisan ayında asgari ücretle geçinen bir ailenin ay sonunu getirebilmesi için gerekli olan miktar, asgari ücretin 3.4 katına denk geliyor.

4 KİŞİLİK AİLENİN YOKSULLUK SINIRI: 61 BİN 418 LİRA

KARAR'ın haberine göre yoksulluk sınırı da dudak uçuklattı. Nisan ayında Türkiye'de dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 61 bin 418 lira olarak kaydedildi.

Mart ayında açıklanan verilere göre ise açlık sınırı 16 bin 646 lira, yoksulluk sınırı ise 57 bin 578 lira olarak açıklanmıştı. Bu durum, yalnızca bir ay içinde yoksulluk sınırının 3 bin 840 lira arttığını gözler önüne seriyor. Tek başına yaşayan bir kişinin yoksulluk sınırı ise martta 26 bin 517 lira olarak kaydedilmişti.

Yeni Proje Açlıkk

GÜNLÜK HARCAMA 600 LİRAYA YAKLAŞTI

Türkiye'de bir bireyin günlük olarak sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken harcama tutarı ekonomideki gidişatı ortaya koydu. Bu kapsamda nisan ayında vatandaşın sağlıklı beslenebilmesi için günlük harcaması gereken tutar 592 lira olarak hesaplandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.