AK Parti’den asgari ücrete ara zam açıklaması

AK Parti’den asgari ücrete ara zam açıklaması
Milyonlarca vatandaş temmuz ayında asgari ücrete ara zam olup olmayacağını merakla takip ediyordu. Katıldığı bir canlı yayında açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim" dedi.

Temmuz ayına sayılı günler kala asgari ücrete ara zam tartışmaları sürerken AK Parti'den yeni açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, vatandaşların merakla takip ettiği asgari ücrete ara zamma dair konuştu. Dağ,"Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz olmayacak diyebilirim." sözleriyle ara zam iddialarına son noktayı koydu.

Dağ’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARÇLARI

Henüz bir noktaya gelmiş değiliz deniliyor bana da. Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak sürece gitmemiz gerekiyor. Vergi reformuna ihtiyaç var. Bazı adımlar mutlaka atılacak.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

Covid’den sonra yaşadığımız süreç, Asgari ücrette yıllık taraflar bir araya gelerek süreç yürütülüyordu. Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.