Akaryakıtta geri sayım başladı! Fiyatlarda düşüş başlayacak: Yeni dönem başlıyor...

Akaryakıtta geri sayım başladı! Fiyatlarda düşüş başlayacak: Yeni dönem başlıyor...
Otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıt dönemi başlıyor. Son 5 gün kaldığını duyuran uzmanlardan açıklamalar geldi. Akaryakıtta fiyatların düşeceği iaşret edilirken, 15 Mayıs 2024 tarihinde tabelalara yansıyacak. İşte tüm detaylar...

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) kararı ardından akaryakıtta yeni dönem başlıyor. Araç sahiplerinin gündemine oturan düzenlemede fiyatların aşağı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Son 5 gün kalan karar için geri sayım başladı. İşte akaryakıtta yeni dönem...

YENİ UYGULAMAYA SON 5 GÜN

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmaların ardından EPDK'dan araç sahiplerini ilgilendiren karar geldi. Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine gelen indirim sonrasında uzmanlar bu karara dikkat çekti. Alınan karara göre, il il değişiklik gösteren benzin ve motorin gibi katkılı yakıt fiyatları her ilde aynı olacak. Uygulamanın 5 gün sonra geçerli olacağının duyurulmasıyla uzmanlardan değerlendirmeler paylaşıldı.

1590055 (1)

AKARYAKITTA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, yeni uygulamadan bahsederek akaryakıt fiyatlarında indirim olacağından bahsetti. EPDK'nın tek fiyat kararı üzerine sadece mazot ve benzinde uygulanacağını söyleyen Polat, ürün çeşitliliğinin devam ettiğini belirtti. Fiyat politikasında tek fiyata 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçiş yapılacağı vurgulandı. 

Yeni uygulamanın ardından Polat, akaryakıt fiyatlarındaki düşüşü işaret etti. Son haftalarda benzin, motorin ve LPG'ye gelen indirimlerden bahsederek, dolar kurundaki gerilemeyi işaret etti. Brent petrol varil fiyatı zirveye oynasa da 92 dolardan anlık 87 dolara kadar geriledi. Akaryakıt fiyatlarındaki iki büyük etkiyle düşüşlerin devam edeceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.