Altın borcu olanın etekleri tutuşacak Uzman isim tarih verdi: "Ağustos ayında..."

Altın borcu olanın etekleri tutuşacak Uzman isim tarih verdi:
Altın fiyatlarındaki düşüş kalıcı olmayacak! Uzman isimden yeni tahmin geldi. Ağustos ayına işaret etti...

Güvenli liman olarak görülen altının geleceği yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Altın fiyatları oynamaya devam ederken, bu hafta gerileme kaydetti.

Bu hafta Kapalıçarşı'da işlem gören altın fiyatları gerilemeye devam etti. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, yüzde 0,86 azalarak 2 bin 530 liraya düştü. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 0,72 oranında bir düşüşle 16 bin 600 liraya indi. Çeyrek altının fiyatı geçen hafta 4 bin 190 lira iken, bu hafta 4 bin 150 liraya geriledi.

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasalarındaki gelişmeleri ve gelecekteki tahminlerini paylaştı. 2024 yılının 'altın yılı' olacağına inanan Memiş, yıl sonuna kadar ons altının 2 bin 660 dolara ve devamında 3 bin dolara ulaşabileceğini öngördü. Merkez bankalarının altın talebini artırmaya devam ettiğini vurgulayan Memiş, altının tekrar güvenli liman olarak tercih edildiğini belirtti.

AĞUSTOS AYINA DİKKAT ÇEKTİ

İslam Memiş değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de uzun vadede en çok kazandıran yatırım aracı altın olmaya devam ediyor. Muhtemelen bir iki hafta daha bu aralıkta kalacak. Aynı şekilde ons altının da 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığını takip edeceğiz. Ancak ağustos ayında gram altında 2 bin 700 TL veya üzerini göreceğimizi öngörüyorum. Şu anda düşmesine rağmen yine 2 bin 570 lira civarlarını görüyoruz. Yıl sonu için 3 bin ila 3 bin 500 aralığını tahmin etmeye devam ediyorum. Orta Doğu'da bölgesel bir savaş var ve ABD Merkez Bankası Fed başta olmak üzere çoğu merkez bankalarında faiz indirme süreci var. Merkez Bankası alımlarını sürdürüyor ve bu da yukarı yönde olmasını tetikleyen faktördür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.