Altın fiyatları yükselişte

Altın fiyatları yükselişte
Altın fiyatlara her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Borsa İstanbul'da standart altının kilogram fiyatı yüzde 1,7 artışla 2 milyon 445 bin liraya yükseldi.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatında önemli bir artış yaşandı. Cuma günü 2 milyon 405 bin liradan işlem gören altının kilogram fiyatı, bugün yüzde 1,7 artışla 2 milyon 445 bin liraya çıktı.

Altın piyasasında gün içinde en düşük 2 milyon 425 bin lirayı, en yüksek ise 2 milyon 445 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 1,7'lik bir artışla 2 milyon 445 bin lira oldu. 

Bu artış, yatırımcıların altına olan talebinin devam ettiğini gösteriyor. KMKTP'de gün içindeki toplam işlem hacmi 1 milyar 22 milyon 63 bin 867,45 lira olurken, işlem miktarı 420,88 kilogram olarak kaydedildi.

PİYASALARDA GÜVENLİ LİMAN ARAYIŞI SÜRÜYOR

Altın piyasasında yaşanan bu artış, yatırımcıların altına olan ilgisinin devam ettiğini ve ekonomik belirsizliklerin değerli metallere olan talebi artırdığını gösteriyor. Altının kilogram fiyatındaki yükseliş, piyasalardaki güvenli liman arayışının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Piyasa uzmanları, altının önümüzdeki dönemde de yatırımcılar için cazip bir seçenek olmaya devam edeceğini öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.