Altın yatırımcılarına nefes aldıracak açıklama: 'Altında yeni zirveler devam edecek'

Altın yatırımcılarına nefes aldıracak açıklama: 'Altında yeni zirveler devam edecek'
Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın fiyatları rekor seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Yatırımcılara nefes aldıracak açıklama geldi. Altında yeni zirveler devam edecek...

Altın fiyatları rekor seviyelere ulaşmaya devam ediyor. Pazartesi günü spot altın, ons başına 2.449,89 dolarlık yeni bir zirveye ulaştı. Aynı zamanda, gümüş ve bakır da son yılların en yüksek seviyelerine çıktı. Analistler, her üç değerli metalin de önümüzdeki 12 ay içinde güçlü kalmasını bekliyor ve fiyatlar hâlâ rekor seviyelere yakın seyrediyor.

ANZ'NİN ALTIN FİYATLARINA DAİR DEĞERLENDİRMESİ

Bloomberght'in haberine göre, ANZ tarafından yayınlanan bir notta, altın fiyatlarının ABD dolarındaki zayıflık ve ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüş nedeniyle yükseliş ivmesini sürdürdüğü belirtildi. ANZ stratejistleri, "Jeopolitik riskler güvenli liman talebini desteklemeye devam ederken, Çin'in 2024'ün ilk çeyreğindeki altın talebindeki etkileyici artış, büyük ölçüde fiyat artışını tetikledi" ifadelerini kullandı.

ÇİN'İN ALTIN TALEBİNDEKİ ARTIŞ

2023 yılında Hindistan'ı geride bırakarak dünyanın en büyük altın takı alıcısı olan Çin, şu anda külçe altına yönelik tüketici talebinin başında geliyor. Dünya Altın Konseyi (WGC) verilerine göre, Çinli tüketiciler geçen yıl 603 ton altın takı satın aldı ve bu, 2022'ye göre yüzde 10 artış gösterdi. WGC, Çin mücevher talebinin bu yıl da yüksek oranlarda, hatta 2023'e kıyasla daha yüksek seviyelerde kalmasını bekliyor.

UBS'NİN ALTIN TAHMİNLERİ

UBS stratejistleri, geçen hafta yayınladıkları bir notta altın tahminlerini Eylül ayı sonu itibarıyla ons başına 2.500 dolara, yıl sonu itibarıyla ise 2.600 dolara yükseltti. Bankanın bu yükseliş görünümü, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin beklentilerin yeniden fiyatlanması ve güçlü Çin talebinden kaynaklanıyor. UBS Kıymetli Madenler Stratejisti Joni Teves, "Altının yeni zirveler yapmaya devam edebileceğini düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.