Altın yatırımcılarının kalbi tekleyecek! 8 ayın en büyük haftalık kaybı geliyor

Altın yatırımcılarının kalbi tekleyecek! 8 ayın en büyük haftalık kaybı geliyor
Altın yatırımcılarını panikletecek haber geldi. Altın fiyatları gerilemeye başladı. 8 ayın en büyük haftalık kaybı geliyor...

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarında görülen faiz beklentilerinin düşmeye başlamasıyla geriledi. Fed'in sıkılaşma yanlısı tutumu sonrası, faiz indirimi beklentilerinin azalması altın fiyatlarını iki haftanın en düşük seviyesine çekti. 

ALTIN SEKİZ AYIN EN BÜYÜK HAFTALIK KAYBINI YAŞAYABİLİR 

Dünya gazetesinin haberine göre, altın yaklaşık sekiz ayın en büyük haftalık kaybını vermeye hazırlanıyor. Spot piyasada ons altın fiyatı, haftanın başından bu yana yüzde 5 düşüş kaydederek, son işlemlerde yüzde 0.24 artışla 2,334.42 dolar seviyesinde işlem gördü. Şu sıralarda ons altın, 2,330 dolardan işlem görüyor. 

GRAM VE ÇEYREK ALTINDA DURUM 

Ons altındaki düşüşe rağmen gram altın, primli seyrediyor. Gram altın, 2,420 liradan işlem görürken, çeyrek altın 3,957 TL seviyesinde. 

ABD'de açıklanan güçlü ekonomik veriler, faizlerin beklenilenden daha uzun süre yüksek kalacağı beklentilerini güçlendirdi. Bu durum, yatırımcıların riskli varlıklardan uzak durmasına neden olurken, doların yükselmesine yol açtı. Piyasalar, 2024 yılında yalnızca 35 baz puanlık bir faiz indirimi öngörüyor. Yılın başında bu beklenti 150 baz puan seviyesindeydi. 

CME FedWatch Tool'a göre, piyasalar aralık ayında bir faiz indirimine kesin gözüyle bakarken, eylül ayında faiz indirimi ihtimali yüzde 50 olarak değerlendiriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.