Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni dönem başlıyor

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni dönem başlıyor
Otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor. 13 bin bayide yarın itibarıyla fiyatlar güncellenecek.

Otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıtta tek tarifeli uygulama yarın başlıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun, farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe giriyor. Bu kapsamda, 13 bin bayide yarın itibarıyla fiyatlar güncellenecek.

Yeni Projeggd

TEK FİYAT UYGULAMASI BAŞLAYACAK

Buna göre, yarın itibarıyla akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak. Akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

MALİYETLER DÜŞECEK

EPDK'nin söz konusu kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, "EPDK'nin bu kararı, finansman maliyetinin çok yüksek olduğu bir dönemde akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşürecektir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.