Araç sahiplerinin beklediği haber! Benzine indirim geliyor: O tarihte pompaya yansıyacak

Araç sahiplerinin beklediği haber! Benzine indirim geliyor: O tarihte pompaya yansıyacak
Piyasalardaki hareketlilik ve döviz kurlarındaki değişiklikler nihayet araç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Benzin fiyatlarında 5 Eylül 2024 itibarıyla indirime gidilmesi bekleniyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar. Akaryakıt fiyatlarını takip ediyor. Benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 1 lira 83 kuruşluk bir indirim yapılması bekleniyor. Ancak, motorin fiyatlarında şimdilik herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde temel etken olmaya devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları, karmaşık bir hesaplama sonucunda ortaya çıkıyor. Akdeniz-İtalyan piyasasındaki CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru, gümrüksüz rafineri fiyatının belirlenmesinde temel rol oynuyor. Buna ÖTV ve EPDK payı da eklenerek, KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanıyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul’da şu an benzinin litre fiyatı ortalama 43,31 lira, motorin ise 43,23 liradan satılıyor. LPG/Otogaz fiyatları ise Avrupa yakasında 25,13 lira, Anadolu yakasında ise 24,59 lira seviyelerinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.