ATM şifrelerinde yeni dönem başlıyor! O şifrelere artık izin yok

ATM şifrelerinde yeni dönem başlıyor! O şifrelere artık izin yok
BDDK, artan siber saldırılar ve dolandırıcılık olayları karşısında önemli bir adım attı. Çok yakında yürürlüğe girecek yeni bir düzenlemeyle birlikte, ATM şifrelerinde ciddi değişiklikler yapılacak. O şifrelere artık izin yok.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan(BDDK)'dan yapılan açıklamaya göre, kolay tahmin edilebilen şifreler artık geçmişte kaldı. Doğum tarihi, yıl dönümleri, evrak numaraları gibi herkesçe bilinen veya tahmin edilebilecek sayı ve sembollerin kullanımı yasaklanacak. Bu sayede, hırsızların ve dolandırıcıların işini zorlaştırarak hesap güvenliğiniz güçlendirilecek.

O ŞİFRELERE ARTIK İZİN YOK

1453, 1923, 1903, 5353 gibi yaygın olarak kullanılan ve kolayca tahmin edilebilen sayı ve semboller artık kullanılamayacak. Bu tür şifreleri kullanan müşteriler, ATM'de ilk işlem yaptıklarında şifrelerini değiştirmek zorunda kalacaklar. Karmaşık, tahmin edilmesi zor şifreler oluşturarak hesaplarınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Uzmanlara göre, günümüzde siber suçlar büyük bir tehdit oluşturuyor. Kolay tahmin edilebilen şifreler, siber saldırganlar için açık bir kapı oluyor. Daha güçlü şifreler kullanarak, hesaplarınızın izinsiz erişime karşı korunması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.