ATM'lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişiyor

ATM'lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişiyor
Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık alışverişi yapan milyonlarca vatandaş, ATM'lerde para çekim limitleri nedeniyle sıkıntılar yaşadı. Bayram tatili boyunca kapalı olan bankalar, bayram sonrasında ATM'lere yönelik yeni düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlar kurbanlık alışverişi için nakit para çekmek zorunda kaldı. Ancak bankaların günlük ATM para çekim limitleri, yüksek fiyatlı kurbanlık alışverişleri için yeterli olmadı.

Birçok banka, günlük para çekim limitini 10 bin lira olarak belirlerken, bu miktar kurbanlık alışverişi için yetersiz kaldı.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Bankalar, bayram sonrasında ATM'lerde nakit para çekme limitlerini artırmayı planlıyor. ATM'lerdeki nakit para talebini karşılamakta zorlanan bankalar, mevcut düzenlemeleri değiştirerek çözüm üretmeyi hedefliyor.

PARA ÇEKME LİMİTİ ARTIYOR

Birçok özel banka, günlük para çekme limitini 10 bin liradan 20 bin liraya çıkarmayı planlıyor. Şu anki limiti 7 bin 500 lira olan bankalar ise bu limiti 15 bin liraya yükseltecek.

   

BÜYÜK BANKNOTLARA ODAKLANILACAK

Bankalar, ATM'lerde 200 liralık banknotlara daha fazla yer ayırarak nakit ihtiyacını karşılamaya çalışacak. Bu amaçla 10 ve 20 liralık banknot giriş ve çıkış slotlarını kapatarak, yerlerini 200 liralık banknotlara ayırma kararı aldı.

Bu düzenlemelerle birlikte, bayram sonrası ATM'lerde yaşanan nakit çekme sorunlarının büyük ölçüde azaltılması hedefleniyor. Vatandaşlar, artan para çekme limitleri sayesinde daha kolay ve hızlı bir şekilde nakit para çekebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.