ATM'lerde yeni dönem: Yeni limit belirleniyor

ATM'lerde yeni dönem: Yeni limit belirleniyor
ATM'den nakit çekme limitine güncelleme geliyor. Yeni miktar duyuruldu...

Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte, birçok özel banka günlük para çekme limitlerini artırma kararı aldı. Bayram süresince dört gün boyunca devam eden kurbanlık alışverişleri, bankaların nakit taleplerini karşılamakta zorlanmasına neden oldu. Yüksek enflasyonun etkisiyle kurbanlık fiyatları 15 bin liradan başlarken, bu durum müşterilerin para çekim limitleriyle sıkıntı yaşamasına yol açtı.

BANKALAR BAYRAM SÜRESİNCE KAPALI KALDI

Bayram nedeniyle cuma günü son kez mesai yapan bankalar, perşembe gününe kadar kapalı kaldı. Bu süre zarfında, nakit para ihtiyacı olan vatandaşlar ATM'lere yöneldi. Birçok banka günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira seviyesinde tutarken, kurbanlık ticareti için ödeme yapmak isteyenler daha yüksek miktarlara ihtiyaç duydu. Bu durumda, 15 bin liranın üzerindeki çekimlerde yüksek komisyon bedelleri ödendi.

ATM'LERDE YENİ DÜZENLEMELER

Bankalar, ATM'lerdeki nakit talebini karşılamak amacıyla bazı düzenlemeler yaptı. 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatan bankalar, bu bölümleri 200 liralık banknotlar için ayırdı. Ancak, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle fiziki para talebine tam olarak cevap verilemedi ve nakit sıkıntısı tam anlamıyla giderilemedi.

GÜNLÜK PARA ÇEKME LİMİTLERİ ARTIRILIYOR

Halk TV'nin haberine göre, bayram sonrası birçok özel banka, günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Halihazırda bu sınırı 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar da yüzde 100'lük bir artışla günlük para çekme limitini 15 bin liraya yükseltecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.