Avrupa'daki ortalama maaşlar açıklandı: Türkiye listenin en dibinde

Avrupa'daki ortalama maaşlar açıklandı: Türkiye listenin en dibinde
Avrupa Birliği'nin (AB) resmi istatistik ofisi Eurostat, Avrupa'daki ortalama maaşları açıkladı. Buna göre, en yüksek kazanç İsviçre'de iken, en düşük kazanç ise Türkiye'de. Veriler, Türkiye'deki ekonomik tabloyu net bir biçimde ortaya koydu. İşte detaylar...

Euronews Business, Eurostat verilerini göz önünde kullanarak 2023 yılında Avrupa ülkelerinde çalışanların ortalama net kazancını hesapladı. Veriler, Türkiye'nin ekonomik ve işgücü koşullarının Avrupa'nın geri kalanından oldukça farklı olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye, 8 bin 968 Euro ortalama yıllık kazanç ile listenin en alt sırasında yer aldı ve aynı zamanda Avrupa'nın en uzun çalışma saatlerine sahip ülkesi olarak dikkat çekti.

EN ÇOK ÇALIŞIP EN AZ KAZANAN TÜRKİYE

Türkiye’de çalışanlar, 2022 yılında haftada ortalama 42,9 saat çalıştı. Bu süre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ise ortalama 36,4 saat olarak kaydedildi. Türkiye, Avrupa'da en uzun çalışma saatlerine sahip ülke olarak kayıtlara geçti. Bu veriler, Türkiye'nin hem çalışma saatlerinin en yüksek olduğu hem de kazancın en düşük olduğu ülke olduğunu gösteriyor.

Yeni Proje Maas-1

TÜRKİYE LİSTENİN EN SONUNDA

İsviçre, 85 bin 582 Euro'luk yıllık ortalama net kazançla listenin başında yer alırken, Türkiye 8 bin 968 Euro ile son sırada yer aldı. Bulgaristan, 9 bin 355 Euro ile Türkiye'nin hemen üzerinde yer aldı. Romanya 11 bin 105 Euro, Hırvatistan 12 bin 330 Euro ve Macaristan 12 bin 456 Euro'luk ortalama kazançlarıyla doğu Avrupa ülkeleri de kazanç skalasının alt ucunda yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.